Roxana Dumitru – să fii pilot de parapantă înseamnă că poți ajunge oricând vrei în al nouălea cer

Roxana Dumitru – să fii pilot de parapantă înseamnă că poți ajunge oricând vrei în al nouălea cer

  1. Descrie-te în zece cuvinte.

Sunt mică și ambițioasă. În timpul liber lucrez ca asistentă medicală, iar în timpul liber din timpul liber sunt pilot de parapantă.

  1. Cât de norocoasă ești și de ce?

Mă simt norocoasă că mi-am descoperit pasiunea și că fac ce îmi place. În acest moment simt că mi s-au îndeplinit toate dorințele, trebuie să mă gândesc la altele. 🙂

  1. Ce simți când zbori?

Zborul cu papapanta este un zbor liber, fără motor, unde doar prin forțe propii poți zbura susținut. Să fii pilot de parapantă înseamnă să fii singur responsabil de fericirea ta, să ajungi în al noulea cer fix când vrei tu. Acolo sus la altitidine, lumea pare mică. Acolo ești doar tu cu echipamentul tău, fapt ce iți conferă o senzație de libertate, fericire, relaxare. Simți ca faci parte din natură, simți că îndeplinești visul umanității.  Îmi aduc aminte o poveste din istorie care relatează cum Avram Iancu și oamenii lui ar fi coborât de pe munți cu niște planoare, cu aripi învelite în piele, construite din lemn, boierii trezindu-se cu ei pe moșii.

Zbor parapanta

  1. Cum a fost primul tău zbor? 

Când mă gândesc la primul meu zbor, îmi vine de fapt în minte, prima mea desprindere de la sol. A fost un amestec de emoție cu entuziasm și bucurie,  un moment în care nu mi-a mai încăput zâmbetul pe chip.

  1. Daca ai fi o pasăre, ai alege să fii…

Mi-ar plăcea să fiu o bufință, să zbor lin și silențios. Zborul ei mă fascinează, își utilizează cu maximă eficiență atât aripile, cât și aerul în care se mișcă. Pe scurt, este frumoasă și pricepută.

  1. Cum ai convinge un om cu frica de înalțime să facă asta?

O să-i spun că este „este doar aer” și apoi o să-i explic cât de bine te simți acolo sus: liber, împlinit, fericit. Între frica de înălțime și dragostea de zbor este o linie subțire, iar dacă el acceptă să încerce o să trăiască o emoție unică. Totuși, oamenii cu frica de înălțime trebuie să zboare pentru prima dată cu un instructor autorizat de pe un deal de școală, unde diferența de nivel este mică.

Zbor parapanta

  1. Care a fost cel mai frumos loc din care ai zburat?

Lacul Sfânta Ana m-a fascinat. Am zburat într-o zi superbă de vară, totul era verde, dealul, copacii, vântul bătea blând, soarele lumina panta, toate adunate mi-au dat o senzație de liniște.

  1. Unde se poate face asta în Brașov? 

În Brașov chiar avem câteva școli de zbor cu parapanta și piloți instructori foarte buni și pasionați. 🙂 Locurile în care îi găsim pe acești piloți capabili să zboare pe aproape oricine, chiar și pe copii, bineînteles cu acordul părintilor, sunt Bunloc-Săcele și Postăvarul-Poiana Brașov.

  1. Un cuvânt care descrie o zi de zbor?

Împlinire.

Related Posts

Leave A Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *