Restaurante ce pun suflet-n mâncare

Restaurante ce pun suflet-n mâncare

Tatăl și fratele meu sunt bucătari, așa că am crescut auzind discuțiile lor despre bucătăreală. „Pune suflet-n mâncare și o să-ți iasă tot ce gătești” a fost cel mai de preț sfat al tatălui meu. Cu aceste cuvinte-n minte am plecat la București, unde am fost nevoită să-mi pun sufletul pe tavă. 

Când mă întorc în Brașov încerc să dau o fugă  la restaurantele noi deschise, să iau pulsul orașului și să mă inspir pentru seriile în care am poftă să gătesc. Acum nici o lună am fost surprinsă să descoper noi restaurante în Piața Enescu. Acel gen de locuri ce nu te lasă să-ți pui pofta-n cui când treci pe lângă ele. Așa că m-am oprit și le-am testat.

O să încep lista cu Bistro de l’Arte, o iubirea mai veche de-a mea, care se află tot în Piața George Enescu. Un restaurant care mizează mult pe produsele bio. Bistro este o oază de romantism și mâncare delicioasă. De fiecare dată când reușesc să ajung aici mă las cucerită de aerul misterios al oamenilor din local, artiști, tineri, oameni de afaceri sau turiști străini care pășesc aici pentru a-și răsfăța papilele gustative.

Bistro de l'Arte

Bistro de l'Arte

 

Trattorian Artisan Food 

Sunt gusturi care-ți rămân în minte și la care vrei să te întorci cât mai des. Într-o lună m-am întors aici de trei ori. M-am întors pentru gustul serilor de vineri în care mă relaxez cu o salată și savurez un pahar de vin. M-am întors pentru decorul ce te poartă-n noi lumi.

Tratorrian Artisan Food

Dei Frati

Dacă-ți place Italia și gastronomia lor atunci aici trebuie să fii. Pășești timid și ieși energic ca după o aventură în frumoasa țară. Chiar dacă au bucătăria deschisă și simți cum se plimbă pe tine mirosul tuturor preparatelor, crede-mă nu vei regreta, vei ajunge delicios acasă. Am fost doar o dată aici și a fost suficient încât să mă conving că merită să mă întorc. Preparatele sunt delicioase, iar porțiile au din plin cele mai bune brânzeturi.

Dei Frati

Dei Frati

 

 

 

Related Posts

Leave A Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *