Mihai Axinte și afacerea care conectează oamenii prin muzică și percuție!

Mihai Axinte și afacerea care conectează oamenii prin muzică și percuție!

Părul creț și ciufulit, o pălărie aurie cu sclipici și un nas roșu de clovn. Așa arată Mihai Axinte în majoritatea timpului. Pentru că mai tot timpul are spectacole interactive în care se cântă și se râde mult. Când l-am cunoscut eu era înconjurat de tobe africane, tot atunci mi-am dat seama ce efect are muzica asupra mea. Mi-a plăcut așa de mult la evenimentul lui, încât l-am mai invitat de 3-4 ori la evenimente realizate pentru clienți.

Mihai apărea ba pictat pe față gata să facă parte dintr-un trib african, ba elegant ascunzând o jucărie comică în buzunar. Indiferent de ocazia cu care ne întâlneam, era un prilej să îmi povestească sau să îmi arate un instrument muzical nou sau amuzant. Atunci mi-am dat seama că el nu are o afacere pe care o conduce, afacerea este chiar el. Construită în 15 ani, timp în care, de fiecare dată când și-a mai descoperit o pasiune a afișat-o în fața clienților. La ultimul spectacol unde l-am văzut mi s-a făcut pielea de găină. A făcut 900 de oameni să râdă. Toată sala mare de la TNB râdea, pereții tremurau, iar organizatorii au rămas surprinși de ce poate face un om simplu, cu părul creț vâlvoi și nasul roșu.

1. Cum ți-a venit ideea unei afaceri și cum ai început? 

Ideea de afacere mi-a venit firesc când am observat, dintr-o joacă, reacțiile oamenilor la un spectacol improvizat cu instrumente. Privirile, râsetele și bucuria lor de a cânta la diverse instrumente, m-au făcut să mă gândesc serios și să investesc în asta. Apoi am început să fac workshop-uri și participanții mi-au tot dat idei. Acum aproape niciun workshop nu mai este la fel.

2. Activitatea ta seamănă cu cea a unui actor, cum îți controlezi emoțiile înainte de spectacol? 

Activitatea mea folosește aptitudinile unui actor din plin, cu ceva ani în urmă am terminat și facultatea de actorie și un master de moderator Radio-Tv. Am îmbinat toate studiile cu experiența de la workshop-uri și a ieșit un nou eu: MC, Actor, Percuționist. Din punctul meu de vedere emoțiile sunt vitale pentru orice proces de creație artistică, fără ele am fi goi. În cazul spectacolelor mele, cred că emoțiile mă ajută să fac fiecare spectacol unic, astfel încât să fie greu de uitat.

3. Îți mai aduci aminte primul spectacol și cum a decurs?

Din păcate nu îmi aduc aminte de primul spectacol, a fost acum mult timp și cred că eram foarte stângaci la început. Pot spune că experiență m-a învățat foarte multe, fiind un gen de artă pe care l-am inventat din pasiune. Sunt clienți care îmi cer de la început programul evenimentului pe minute. Eu zâmbesc și le spun să-mi dea mână liberă. De cele mai multe ori ascult audiența, mă ascult pe mine și adaug elemente sau momente noi.

4. Ce te motivează să continui?

Motivația mea cea mai mare este să văd cât mai mulți oameni care se conectează cu instrumentele muzicale. Pentru că muzica chiar face minuni, unește oamenii, te relaxează, îți dă încredere că de mâine poți să faci lucruri mai multe, mai mari. Instrumentele împrăștie magie de fiecare dată când sunt atinse.

5. Ai vrut vreodată să renunți? 

Niciodată nu m-am gândit să renunț, chiar dacă la început spectacolele erau făcute gratuit. Prietenii și părinții mi-au spus de multe ori să renunț, să îmi iau un job. Însă eu nu am renunțat și uite că, după mulți ani de muncă, sunt aproape fully booked cu spectacolele.

6. Care sunt planurile tale de viitor? 

În viitor îmi doresc să-mi păstrez echipa minunată pe care o am acum. Să conving oamenii să fie puțin mai îndrăzneți și să încerce și alte tipuri de spectacole pe care noi le furnizăm. Și, de ce nu, să avem mai multe evenimente și în afara țării.

7. Ce ai vrea să le spui oamenilor în timpul unui spectacol dar nu poți?

Asta este cea mai amuzantă parte, eu chiar le spun oamenilor tot ce vreau. De multe ori sincer, amuzant, iar ei se distrează foarte tare. Când nu folosesc cuvinte, folosesc ritmuri sau expresivitatea corporală.

8. Descrie spectacolele tale în trei cuvinte. 

Energie, râsete și interacțiune.

Pe Mihai îl găsiți aici, iar site-ul lui este aici. 

Related Posts

Leave A Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *