La începutul săptămânii am făcut câteva cumpărături spontane și din 200 lei am mai rămas cu 70. Ca de fiecare dată țineam în mână o plasă mică și mă întrebam oare pe ce am cheltuit atât de mult. Așa că mi-am propus ca toată săptămâna să mă încadrez, pentru mâncare, în cei 70 lei care mi-au rămas rest. Bineînțeles, m-am folosit și de câteva alimente pe care le mai aveam prin casă. Experimentul meu a început de marți.
Marți
Dimineață
Două felii de pâine prăjită cu pastă de măsline (4 lei)
Prânz
Paste cu ton, roșii și usturoi (Pastele le aveam, Ton Calvo 8 lei, Roșii 3 lei)
Seara
Un bol cu cireșe (5 lei)
Miercuri
Dimineața
O felie de pâine cu dulceață de căpșune (dulceața de la mama lui Chiruță)
Prânz
Salată cu ton, roșii și nuci (ce mi-a rămas de marți)
Seara
Porumb la cuptor cu usturoi (4 lei)
Joi
Dimineața
Două ouă ochiuri și 3 castraveți (4 lei)
Prânz
Pepene Galben (5 lei)
Seara
Dovlecei pane cu usturoi (1 dovlecel, 2 oua și pesment – 4 lei)
Vineri
Dimineața
Quiche cu brânză, ardei și spanac (Brânza – 7 lei, ardei – 3 lei, spanac – 5 lei, 2 oua – 1 leu)
Prânz și seara
Pepene roșu (10 lei)
Este vineri seara și am cheltuit doar 55 lei pe mâncare în patru zile, cu trei mese pe zi. De cei 15 lei care mi-au mai rămas, îmi propun ca mâine să fac vinete cu maioneză de casă și legume la grătar. Cred că mă încadrez. Săptămâna asta am învățat că atenția te poate ajuta să cumperi mai organizat, să mănânci mai bine și mai sănătos. Încercați și voi!
Vlad
De obicei încerc să fiu sex-blind, dar acum în rândul bărbaților cheltuiala ar trebui să fie clar mai mare. Asta dacă nu vor să stea pe cartofi prăjiți dimineața, la prânz şi seara 😀
PS: E fascinant cât de creativi putem deveni la ananghie!
Iunieta Sandu
Daaa, clar. Păi Chiruță a avut cu totul alt meniu. Carne la grătar, cartofi :))