Luminița Balaban: Am plecat în Asia să-mi împlinesc visul de a fi Nomad Digital!

Luminița Balaban: Am plecat în Asia să-mi împlinesc visul de a fi Nomad Digital!

  1. Descrie-te în zece cuvinte.

Pozitivă, împăcată cu mine, ambițioasă, curajoasă, prostește de sinceră.

  2. Care a fost destinația în care ai călătorit pentru prima dată?

Cred că la bunicii mei, într-un sat de Brăila. Toată copilaria este marcată de vacanțele la Brașov. În afară am ajuns abia la finalul clasei a XI-a, după îndelungi rugăminți. Am plecat atunci cu un grup, printr-o agenție de turism, și am vizitat Ungaria, Budapesta, San Marino și Franța. Multe lucruri mi se păreau foarte diferite și noi, așa erau pentru România de acum 16 ani. Nu o să uit niciodată Disneyland Paris și nici drumul extrem de obositor prin acest circuit de țări europene.

  3. Un om care călătorește este…

Nu cred că există o definiție, deoarece oamenii au motive total diferite pentru a călători. Un om care alege să meargă la cinci stele în Bulgaria este total diferit de unul care merge în Nepal să facă voluntariat.

  4. Cea mai mare frică când călătorești singură?

Am învățat să îmi stăpânesc extrem de bine fricile. Uite, să iți dau un exemplu recent: când am ajuns în Malaezia prima dată, într-o țară musulmană, toți mi se păreau dubioși. În plus, vedeam mitraliere și poliție la orice colț. Îmi era frică să nu se ia cineva de mine pe stradă, să nu fiu furată. Sunt multe temeri pe care le ai ca femeie atunci când pleci de una singură peste mări și țări. Tot ce poți să faci este să respiri și să te gândești că cineva sus va avea grijă de tine. Oricum, nu ai puterea să previi.

  5. Cea mai mare bucurie când călătorești singură?

Liniștea ta, momentul tău intim de bucurie când descoperi ceva nou sau când experimentezi ceva. Nu este nevoie de zgomot pentru a fi fericit. Ești tu cu tine și înmagazinezi cât mai mult. Trăiești intens orice moment.

  6. Țara/locul în care te-ai întoarce mereu?

New York, oricând, orice sezon, cu iubit, prieteni, singură sau proiect profesional.

  7. Ai vrea ca România să semene mai mult cu…

Berlin. Adică mai multă civilizație, oameni cu mai puține prejudecăți, cărora nu le pasă ce faci, care au grija de ei într-un mod cool, cu un simt estetic impresionant, cu energie, cu acele zone urbane extrem de avangardiste, cu viață de noapte fabuloasă, cu arhitectură.

  8. Care este povestea cu Asia, cât stai și ce ți-ai propus să faci?

Varianta scurtă: Îmi îndeplinesc un vis pe care îl am de ceva vreme. Vreau să experimentez cum este să fii Digital Nomad și să lucrez de oriunde din lume. Stau două luni, ajung în cinci țări, vizitez, lucrez, mă bucur de fiecare experiență și, mai ales, îmi testez propriile limite.

  9. Unde putem urmări aventurile tale prin Asia?

Varianta lungă o puteți urmari pe Canalul meu Youtube: unde voi urca o serie de vloguri, pe blog și pe Instagram.

Aștept cu drag întrebările și sugestiile celor care mă urmăresc.

Related Posts

Leave A Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *