Gogosi

Gogoșile care mi-au arătat care e faza cu răbdarea (plus 6 rețete făcute acasă)

Acum o lună am vrut să fac pentru prima dată gogoși. Nu mi-au ieșit. Am oftat, aproape plâns, aruncat prosopul cu jale cum îl aruncă un sportiv după ce pierde meciul sau o bucătăreasă care primește reclamații de la clienți că nu a pus suficientă sare. Tata este bucătar, fratele este bucătar, așa că se presupunea că eu o să fiu un bucătar excelent și fără să fi gătit vreodată. Asta am crezut până la proba, pardon, probele contrarii. Când gogoșile nu cresc, când orezul nu are gust, când pastele nu sunt suficient de fierte apar gândurile nasoale. Încep cele care țin de banii și timpul pierdut, până la nepricepere. După ce am ars primele gogoși, mi-a mai trebuit o lună să mă conving să le refac. Să mă pun din nou pe frământat, să fac forme, să le prăjesc. Și ce credeți, la o lună diferență mi-au ieșit. Ce am pus de data asta în rețetă: răbdare. Izolarea mi-a dat mai mult timp și mai multă răbdare. Răbdare să experimentez, răbdare să mă înțeleg, răbdare să fac lucrurile pe rând. Așa am observat că înainte de izolare foarte rar mi se întâmpla să-mi aloc timp pentru a face lucrurile câte unul, în tihnă. În general eram cu un ochi în telefon, cu un ochi într-o carte, cu mintea la ziua de mâine și cu lingura mestecând în supă. Când aloci timp superficial primești un rezultat superficial și asta cred că e valabil în orice, fie că vorbim de sănătate, proiecte, iubire și da, în bucătărie.

La pachet cu răbdarea a venit și entuziasmul să gătesc mai mult, să devin mai bună, să mă bucur mai mult de rezultate. Așa că, în ultimele zile, când totul a fost incert și cu multă presiune, eu am țopăit pe vârfuri când mi-a ieșit prima ciorbă, mi-am dat capul pe spate de entuziasm când am gustat din gogoși, am strigat cu mama la telefon când mi-a ieși prima pâine. Și uite cum bucătăria m-a apropiat de mine și cumva, așa la distanță, și de părinții mei.

Vă las mai jos câteve rețete pe care le-am pregătit, poate vă inspiră, poate vă bucură.

Pui în crustă de mălai la cuptor cu salată și cartofi prăjiți cu telemea

Știți și voi să faceți: piept de pui file codimentat, dat prin ou și mălai, apoi la cuptor

Paste cu somon pe grătar și sos de leurdă

Am făcut somonul pe grill, apoi l-am porționat și l-am pus peste pastele fierte, peste ele am adăugat un sos pesto de leurdă (cu leurdă, nuci și puțină apă)

Vinete cu maioneză și cocoace cu turmeric

Orez cu urzici și piept de pui pe grill

Ciorbă de perișoare și piftele la cuptor

Le-am făcut cu mama la telefon și cu tata țipând rețeta din bucătăria de la Brașov.

Salată de ton cu linte și ceapă

Gogoși dulci

Related Posts

Leave A Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

For security, use of Google's reCAPTCHA service is required which is subject to the Google Privacy Policy and Terms of Use.