Facultatea care mi-a dat încredere în mine!

Facultatea care mi-a dat încredere în mine!

Am absolvit facultatea de Comunicare și Relații Publice din Brașov cu nota 9,80. A doua. Licența mea a fost despre Public Speaking. Nu aveam materia în programă, însă facultatea mi-a dat timp să îmi găsesc aceasta pasiune. O perioadă am ținut cursuri de public speaking la care participau doar colegii mei de la CRP, care, între timp, mi-au devenit prieteni buni.

Am intrat la CRP să mă fac purtător de cuvânt. Mama spera să devin prezentatoare la știri. Tata spera să-mi găsesc măcar un job după ce termina facultatea asta scumpă. Șapte ani mai târziu am devenit freelancer. Scriu, fac PR și social media pentru clienți. Acum, când scriu acest articol, am ajuns la zece clienți.

După ce am absolvit facultatea am plecat direct la București, iar primul job l-am obținut pentru că am făcut parte din PRIME  și am ajutat la organizarea evenimentelor mai mari care se întâmplau în Brașov. Multe lucruri nu le-aș fi făcut dacă nu aș fi avut sprijinul profesorilor și al colegilor de la CRP. Când intri la facultate, intri, de fapt, într-o familie, care atunci când îți descoperă pasiunile vor face tot ce le stă în putință să te îndrume în direcția cea bună.

În cei trei ani de facultate niciodată nu m-am simțit pierdută, nici când a trebuit să mergem până la Iași să ne dăm licența. La CRP relația dintre profesori și studenți funcționează pe încredere și ajutor reciproc. Îmi aduc aminte prima dată când m-a sunat decanul facultății să mă invite să vedem o sală de banchet împreună și mi s-a adresat cu domnișoara PR. Eu nu aveam nimic special, eram doar mereu dispusă să particip la proiecte extra.

La toate cursurile profesorii ne repetau “Dacă aveți nevoie de ajutor acum sau pe viitor, eu sunt aici”. Am ținut minte asta așa că, prima data i-am cerut ajutorul lui Horia Moașa, profesorul nostru de branding. Nu doar că m-a ajutat atunci, dar, mai târziu, am mai făcut patru proiecte împreună. Unul în care am plecat și prin țară să promovăm Transilvania.

Facultatea de Comunicare și Relații Publice este la fel ca toate facultățile. Dacă nu te implici, poți să treci neobservat. Însă, dacă îți dorești să crești, să ai o carieră și să faci cu adevărat ceea ce îți place îți oferă toate resursele. Cea mai fericită perioadă din viața mea a fost când petreceam mai mult timp la facultate decât acasă, mâncam un covrig toată ziua, râdeam mult, făceam brainstorming-uri și pregăteam evenimente. CRP-ul mi-a dat prieteni pe viață, mi-a oferit un cadru în care să aplic ce am învățat și mi-a dat încredere că se poate. Poți și tu!

Related Posts

Leave A Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *