Delia Chirilă -Nu exista filme perfecte, trebuie să luam ce e mai mișto din fiecare!

Delia Chirilă -Nu exista filme perfecte, trebuie să luam ce e mai mișto din fiecare!

  1. Descrie-te în zece cuvinte.

Just a random funny awkward girl.

  1. Câte filme vezi pe lună?

Nu am stat niciodata să le contorizez, deși anul asta așa mi-am propus. Sunt luni când fac maratoane și luni când mă trezesc doar cu câteva filme văzute. În general, încerc să văd un film la 2-3 zile. Dau din coate să înghesuiesc câte 2 ore în program și încerc să merg cât mai mult la cinema, în special la filmele românești pe care apoi nu le mai poți vedea nicăieri. Nu sunt adepta serialelor și asta mai salvează din timp 🙂

  1. Cum le alegi?

Nu am un criteriu bine stabilit. Primesc cu plăcere recomandări de la prieteni sau caut liste aleatorii cu filme faine pe net. Recunosc că arunc un ochi și la filmele premiate la Cannes și Oscar. De cele mai multe ori, IMDB-ul (nu nota, cât distribuția și referințele) și posterul filmului sunt decisive, al doilea în mai mare măsura. Nu-mi place să mă uit la trailere pentru că apoi îmi mai rămân de văzut scenele de umplutură. E greu să faci un trailer bun 🙂

  1. Cel mai bun film din 2017 este…

Sunt foarte multe filme făcute în 2017 pe care nu am apucat încă să le văd, însă printre filmele mișto văzute anul trecut sunt: Nocturnal Animals, Silence, Manchester by the Sea, The Killing of a Sacred Deer, Love, Câini, Un pas în urma serafimilor.

Faza cu filmele bune este foarte subiectivă. Majoritatea oamenilor judecă, în primul rând, cât de mult entertainment le oferă filmul vizionat. Cred că putem aprecia daca actorul principal a fost extraordinar, dar plotul e slăbuț. Nu exista filme perfecte, trebuie să luam ce e mai mișto din ele.

  1. Cel mai prost film din 2017 este…

Nu știu ce înseamnă film prost, dar încerc pe cât posibil să evit filmele cu acțiuni previzibile. Anul trecut m-a dezamăgit filmul Baby Driver. Am apreciat, totuși, soundtrack-ul și actorii care sunt foarte tari.

  1. Câte ore te-ai uitat cel mai mult la filme într-o zi?

Nu am un reper în ore, mai degrabă în număr de filme. Când mi-am dat seama că aș putea să petrec zile întregi uitându-mă la filme, am luat lista tuturor filmelor cult must-see și am făcut maratonul vieții mele. În perioada aia am văzut cele mai multe filme, 4-5 pe zi, timp de vreo 2 luni, aproximativ 240.

  1. Actorul preferat?

I’m a big fan of Jake Gyllenhaal (o data chiar mi s-a parut că-l văd pe stradă haha :)). Îmi plac foarte mult rolurile lui, atât de la fel dar atât de diferite și că se provoacă pe sine cu fiecare poveste. Și desigur, Ryan Gosling (dar nu în sensul clișeic sau cel puțin așa îmi place să cred) pe care l-am observat prima data în filmul Fracture, cu Anthony Hopkins, când încă nu era idolul femeilor.

 

Filme

Jake Gyllenhaal

  1. Dacă s-ar face un film după viața ta, s-ar numi…

We’re all mad here!

  1. Dacă ai putea interzice un film/serial ai alege?

Nu aș interzice niciun film, toate au publicul lor, însă așa cum ziceam mai sus, aș reduce filmele previzibile, cu scene clișeu, cu glume pe care ai putea să le faci și tu și cu actori care joacă același rol.

Pe Delia o găsiți aici

Related Posts

Leave A Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *