Cum am făcut primii mei bani de vacanță?

Cum am făcut primii mei bani de vacanță?

În vara anului 2005 aveam 15 ani și două mari dorințe, să mă angajez și să fac rost de bani să plec în vacanță. Am spus “Da” unui job de vânzătoare la un stand de haine din Brașov. Înainte de prima zi m-am pregătit exact ca părinții mei. M-am pus devreme la somn, mi-am ales hainele și mi-am făcut pachețel. Urma să intru în lumea adulților și trebuia să respect ritualul pe care îl văzusem zile în șir la cei mari.

Am sosit cu câteva minute mai devreme și am urmărit cu atenție indicațiile șefei mele, o femeie care emana tinerețe prin gesturi și stil vestimentar. Datorită culorii părului neschimbată de aproape 20 de ani, i se spunea Blonda. Pentru mine era o femeie puternică, care făcea fiecare gest controlat și convingea pe oricine că marfa ei este cea mai bună. Am învățat repede cum trebuie aranjată marfa ca să iasă în evidență. Papucii pentru copii erau cei mai bine vânduți, așa că li se aloca cel mai mare spațiu. Pentru a evita furtul, afișam câte un papuc din fiecare model. Cămășile masculine nu se scoteau niciodată din țiple și nu se puteau proba, așa că le aranjam pe toate cât mai în margine, să le atragă atenția bărbaților grăbiți. Hainele de damă stăteau sus, le agățam pe umerașe una sub alta și potriveam culorile să iasă toate în evidență. Mărunțișurile care se schimbau în funcție de vreme, le puneam peste diverse accesorii care nu se vindeau bine. În prima zi de muncă, am vândut prima pereche de papuci pentru copii. Clientul alesese un model iar eu i-am adus din depozit o pereche nouă. Voia să-i facă cadou unui băiețel de trei ani. Am fost atât de fericită că prima mea vânzare decursese fără probleme, încât m-am asigurat ca tot cartierul va afla cât de pricepută sunt. A două zi dimineață clientul s-a întors la mine zâmbind.

Domnișoară mi-ați dat doi papuci pe stângul și două mărimi diferite!

M-am scuzat și am înlocuit perechea. Blonda nu s-a supărat, ci m-a încurajat să verific produsul de două ori înainte. Eram pregătită pentru a două vânzare, așa că a apărut mai repede decât aș fi crezut. Am vândut o cămașă bărbătească, de data aceasta mărimea bună, la care am primit bacșiș un leu. M-am simțit urcată pe un piedestal, aplaudată și aclamată, așa că am ținut leul strâns în mână și am făcut o plecăciune imaginară. Am continuat să învăț să vorbesc cu clienții și să le vând produsele cu ușurință. După două luni de mers la muncă, am strâns suficienți bani încât să plec la mare cu mama. Acum există mai multe metode de a face bani pe timpul verii. O variantă bună ar fi să urmărești campaniile desfășurate pe timp de vară. În luna august, Profi România oferă patru premii de 2000 lei tinerilor cu vârsta între 18 – 30 de ani. Tot ce trebuie să faci este să respecți următorii trei pași din campania Profi Youngster.

  1. Mergi la magazinele Profi până pe 30 iulie;
  2. Plătește săptămânal, de minimum trei ori, cu cardul de fidelitate Profi;
  3. Participă la extragere și poți câștiga 2000 lei pentru o vacanță unde vrei tu.

Mai multe detalii despre regulament sunt aici: http://bit.ly/2uFQhTr

Youngster IULIE v7 (1)

 

 

Related Posts

Leave A Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *