Freelancer

Cum am făcut pace cu panica

Ochii îmi sunt afundați în cap, sub ei mi-au apărut două șanțuri adânci și mai negre decât restul tenului palid de parcă l-aș fi mânjit cu făină. Făină pe care de fapt nici nu o am, ultimele 300 de grame le-am folosit făcând o pâine mică care să-mi potolească pofta de pâine caldă cu unt. Stau în casă de șapte zile și am șapte mii de gânduri nasoale pe minut. Sunt într-o continuă așteptare, stare de alertă, de panică, de verificat gâtul, a nasul, temperatura, sunt atât de atentă la mine cum nu am fost niciodată. Mai mult atentă la corpul meu, pentru că oricum gândurile mi-au luat-o razna. Pot să mă uit la ele din depărtare și să le văd ca pe o turmă de oi care mișună din stânga în dreapta după cum vrea câinele de pază. Câinele de pază care trebuia să păstorească gândurile să nu o ia razna a adormit. A dispărut. A paralizat. Le-a dat voie să fie libere, doar că toate gândurile au luat-o în direcția greșită, spre prăpastie.

Îmi aduc aminte că așa m-am mai simțit la Colectiv. Epuizată, speriată, și cu chef doar de plâns. Doar că acum starea a pus mai mult timp stăpânire pe mine. Asta până astăzi, când am avut o discuție pe Skype cu fetele din comunitatea NO.MAD Talks. Șapte fete discutând despre ultima săptămână, despre cât de mic te simți în fața unei situații pe care nu o poți controla. Despre cât de slab te simți în fața gândurilor care te copleșesc. Despre cât de speriat te simți într-un prezent incert și un viitor greu de imaginat. Despre cât de singur te simți deși toți vorbesc despre același lucru. Discuția de o oră cu ele m-a făcut să preiau frâul gândurilor să mă mobilizez și să le dau o nouă direcție.

Ce am de gând să fac mai departe:

  • Organizez mai multe întâlniri online cu freelancerii din comunitate – în curând detalii pe NO.MAD Talks
  • Scriu cum mă simt și mă eliberez de tensiune
  • Îi aloc stării de panică 30 de minute în fiecare dimineața. Sfatul pe care l-am primit de la Andreea Baudici și pe care o să-l aplic de mâine. Îți e frică că viața îți este amenințată? Acordă-i acestei frici 30 de minute și fă-ți tot felul de scenarii pe care tu le controlezi, apoi ocupă-ți timpul cu activități creative, care îți vor duce gândurile departe.
  • Mă reîntorc la programul normal de lucru.

 Ce am aflat despre mine în ultimele 7 zile de autoizolare

  • Pot să car cinci plase în același timp și făina nu este o prioritate
  • Tot corpul reacționează la ce îi spun gândurile mele. Când mă gândeam că sigur am coronavirus începusem să simt de nicăieri stări febrile și dureri în gât
  • După șapte zile în casă cel mai tare îmi e dor să mă plimb pe străzi până obosesc
  • Pot să dorm mai mult decât aș fi crezut
  • Cu cât îți place mai mult de tine, cu atât treci mai ușor prin izolare
  • Când n-ai altceva de mâncare, chiar ți se pare delicios ce gătești

*M-am decis să mă autoizolez 14 zile după ce am aflat că prietenul meu a intrat în contact cu o persoană cu coronavirus. Momenten suntem amândoi bine, fără simptome. Astăzi am intrat în a șaptea zi.

Related Posts

Leave A Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *