Cum a fost prima dată la mare de 1 mai!

Cum a fost prima dată la mare de 1 mai!

Dacă mi-ar fi spus prietenii “Haide să mergem în Vamă pe 1 mai”, cel mai probabil aș fi spus nu. Mă și vedeam cu geaca de iarnă pe mine, bocancii în picioare și un rucsac greu în spate, în timp ce intram din casă în casă să căutam cazare. Iar, după 3 ore de căutări, disperați că nu găsim nimic, acceptam să ne cazăm într-o baracă din curtea unui om, cu 100 lei/persoană. Mi s-a întâmplat asta de multe ori, mai puțin partea cu bocancii și geaca de iarnă, pe care le-am adăugat în poveste imaginându-mi că 1 mai la mare se simte ca un 1 ianuarie în București. Clar aș fi stat mai bine acasă, decât să trec prin asta de 1 mai.

Dar când cei de la Hotel Melodia mi-au trimis invitația să stau la hotelul lor de patru stele și să merg în Vamă să mă distrez, am spus bucuroasă da. Mai ales că am ieșit dintr-o perioadă cu multe proiecte și oboseală acumulată, așa că tot ce voiam era să mă întind la soare, să citesc și să mă plimb.

Cazarea în Venus la Hotel Melodia

Am ajuns la Hotel Melodia pe 30 aprilie. Deși era ora 17.00 când am intrat în hotel, oamenii făceau baie în piscină, apa fiind încălzită se simțea ca prima baie într-o seară de iulie. Mi-a plăcut hotelul de la primii pași. Totul îmbrăcat în alb, de la pereți, mobilă, gresie, faianță, până și la mobilierul de pe terasă. Asta m-a făcut să intru în atmosfera de vacanță rapid. Nu mai spun de terasa restaurantului, ce are mai multe fântâni artificiale care te fac să-ți aduci aminte de toate pozele din Bali pe care le-ai văzut pe Instagram.

Recepția Hotelului

Hotelul are o vechime de 40 de ani, se numește Melodia de pe vremea lui Ceaușescu, dar de 17 ani a fost preluat de o familie din România. Proprietarii fac eforturi mari pentru clienții lor, iar înainte de sezon renovează aproape tot hotelul, deschid o grădiniță pentru copii și se gândesc la diverse jocuri și distracții pentru copii. Hotelul este perfect pentru familile cu copii, teambuilding-uri, evenimente corporate sau o escapadă romantică, fiindcă are 100 de camere, saună, sală de fitness și piscină exterioară încălzită. Mâncarea a fost un super mare plus al hotelului. Porții foarte mari și super delicioase. Îmi pare rău că nu am mai apucat să mănânc icre, dar o să mă întorc cu siguranță la Hotel Melodia.

Zona de restaurant

Atmosfera de 1 mai la mare

Pe 1 mai m-am trezit la 7.30, am lucrat puțin și am plecat la plimbare prin stațiunea Venus. Eram doar noi și vântul, marea și pescărușii. Pe mine mă încarcă cu energie liniștea, așa că m-am simțit minunat doar să mă plimb, să închid ochii și să ascult marea. Ținând cont că sezonul se deschide oficial la finalul lunii mai, plaja din Venus mi s-a părut foarte îngrijită și mare.

Rezultatul plimbării pe plaja din Venus

După somnul de prânz, am plecat spre Vama Veche. La ora 18.30 eram la Acolo și beam o bere. În sfârșit, după un an. Am găsit Vama la fel. Aceeași oameni mișto. Același vibe de libertate, de relaxare, de comunitatea. Ți s-a întâmplat să fii într-un loc în care să nu cunoști pe nimeni și să simți că toți oamenii îți sunt prieteni? Așa simt eu în Vamă. Și așa am simți și acum. Am mâncat hamsii pe plajă, am cântat și am dansat la Stuf, am verificat meniul la Cherhana (la fel de scump) și am sperat că o să fie coada mai mică la clătite. Am plecat din Vamă cu nisip în ghete, în portofel și în rucsac. Și cu dorința de a mă întoarce curând, să-mi revăd prietenii pe care niciodată nu o să-i cunosc.

Revederea cu Vama

Mi-a plăcut experiența #VenusChillVamăParty și plănuiesc să mă întorc la anul. Pentru că am trecut de vârsta în care puteam să dorm în gălăgie și cu cinci prieteni pe aceeași canapea, dar încă sunt la vârsta în care iubesc Vama Veche.

Related Posts

Leave A Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *