Ce poți face în Brașov de sărbători?

Ce poți face în Brașov de sărbători?

În luna decembrie Brașovul devine casă pentru cei care caută liniștea și frumosul. Ca orice gazdă bună, orașul îți pune la dispoziție evenimente, concerte și locuri în care să petreci cele mai frumoase clipe. Dacă ai plănuit să ajungi în Brașov în perioada următoare, iată ce poți face în funcție de starea pe care o ai.

  • Pentru sportivi

Urcă pe Tâmpa. Tâmpa este muntele cel mai reprezentativ pentru Brașov. Nu contează în ce anotimp mergi, vei avea parte de o priveliște spectaculoasă. Pe Tâmpa se ajunge destul de ușor, există patru trasee disponibile: Drumul Serpentinelor, Drumul Cavalerilor, traseul care pleacă din cartierul Răcădău şi Treptele lui Gabony. Drumul Serpentinelor este cel mai la îndemână turiștilor, traseul durează între 1.5 – 2 ore. Dacă nu ești fan al urcatului pe munte, poți alege telecabina, programul este între 10 – 17.00. 

Tampa Brasov

  • Pentru cei care vor să se distreze

Participă la spectacolele din Centrul Civic. În perioada 17 – 26 decembrie ai ocazia să te distrezi alături de artiștii tăi preferați. Profi aniversează 500 de magazine în România și timp de o săptămână sărbătorește la Brașov. Țara Profi are loc în Centrul Civic și cuprinde concerte, activări și zone de gustări delicioase.

Pe lângă programul artistic foarte atractiv poți trece să bei un vin fiert și să participi la activările lor. Concertul mi se pare un motiv bun să ieși cu familia sau cu prietenii în oraș. În funcție de gusturile prietenilor ai la dispoziție un program divers. Poți merge sâmbătă să-i asculți pe Carla’s Dreams sau duminică pe cei de la Vița de Vie sau Compact. Sunt sigură că părinții tăi s-ar bucura să-l asculte pe Aurel Tămaș în noapte de 24 decembrie.

Ce-i drept concertele încep în fiecare zi la ora 18.00, dar de la ora 14.00 poți participa la foarte multe activări: Cinematograf 7D, zona Oculus Rift – realitate virtuala, console de jocuri, Graffiti Wall, zona de foto booth etc.

Mai multe informații despre eveniment sunt disponibile aici.

Evenimente Brasov

  • Pentru cei care caută relaxare

Petrece o dimineață într-un paradis acvatic. Imaginează-ți că stai într-o piscină cu apă caldă, vezi munții și fulgii de nea se sting ușor de corpul tău. Asta înseamnă pentru mine relaxare. Paradisul Acvatic este la 10 minute cu mașina de centrul orașului. Pentru detalii despre program și tarife vizitează pagina lor de Facebook.

 

Brasov

Photo credit: Paradisul Acvatic

  • Pentru boemi

Bea o cafea bună într-un loc retras. O să-ți placă mult în cafenelele retrase din Brașov. Sunt perfecte dacă vrei să te pierzi într-o carte sau în povești cu cineva drag. Îți recomand Shake Coffee  sau Home Cocktail Bar, ambele sunt pe strada Sfântul Ioan. Dacă vrei o cafea bună la pachet poți încerca la Croitoria de Cafea.

 

Evenimente brasov

Photo credit: Shake Coffee

  • Pentru gurmanzi

Încearcă un restaurant din Piața Enescu. Sunt trei restaurante care m-au cucerit prin design, diversitate și gust. Despre toate trei găsești informații aici.

Bistro Brasov

Photo credit: Bistro de l’Arte

  • Pentru romantici

Admiră Brașovul noaptea.  Mergi la Cetatea Brașovului, Turnul Alb/ Negru sau la Belvedere și admiră priveliștea Brașovului noaptea. Luminile, zăpada și aerul vor crea o atmosferă de poveste.

 

Brasov

Photo credit: Brasov cel mai frumos oras din Romania

Credit photo featured image: Brasov cel mai frumos oras din Romania

Related Posts

Leave A Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *