Care au fost cele zece destinații pe care le-am văzut în 2017!

Care au fost cele zece destinații pe care le-am văzut în 2017!

Anul trecut am fost în zece vacanțe. Majoritatea au fost decizii spontante sau luate cu cel mult o lună înainte. Când mă uit în urmă pot spune că a fost un an în care m-am bucurat mult, am fost uimită de frumusețea unor locuri și mi-am dat seama că atunci când plec de acasă și eu devin altcineva. Descoperirea anului a fost Delta Dunării, nu-mi imaginam că un loc din România are atâta putere să mă liniștească și să mă facă fericită.

Unele călătorii au avut un scop precis, festival de muzică sau film, iar altele doar relaxare și deconectare. Oricare ar fi motivul, să ieși din cotidian este cel mai bun lucru pe care-l poți face pentru tine. Iată mai jos destinațiile pe care le-am ales pentru 2017.

  1. Budapesta, martie 2017

Excursie Budapesta

Budapesta este un oraș de vizitat cu grupul de prieteni, găsești numeroase terase/baruri/pub-uri în care se petrece până dimineața, mâncarea și cazarea sunt ieftine, prețurile fiind aproximativ ca în București. Noi am stat trei zile dar am simțit că este suficient, am vizitat tot ce avem pe listă

Ce nu trebuie să ratezi: Muzeul Torturii și Băile Termale Szechenyi (construite în anul 1913)

2. Napoli, mai 2017

În Napoli am plecat cu familia, aventură despre care am scris aici. M-am îndrăgostit de oraș. Apartamentul în care am stat, închiriat pe pe AirBnb, a fost superb, designul era tipic italienesc, cu fotolii și mobilă vintage, tacâmuri de porțelan și tablouri cu povești. Am aflat ulterior că era chiar casa unei bunici. Am stat cinci zile în Napoli, dar recunosc că nu mi-a ajuns, și mi-am planificat să mă întorc cât de curând. În cinci zile am vizitat insula Capri, Pompeii, am urcat pe vulcanul Vesuviu și am făcut plajă la marea Tiraniană.

  1. Belgia, iulie 2017

Rock Werter

 

 

În iulie am ajuns și în Belgia, nu să vizitez orașul, ci să particip la primul meu festival internațional de muzică. Cum a fost? Genial. I-am văzut pe cei de la Arcade Fire, Kings Of Leon, Radiohead, Linking Park, System Of A Down, Foo Fighters, James Blake, Lorde, Pasanger, Bonobo. Am stat la cort, ceea ce a făcut experiența și mai interesantă, pentru că deși a plouat, a fost frig, am dormit excelent. Festivalul a fost foarte bine organizat, pază, puncte de prim ajutor, multe zone de mâncare și băutură. Singurele momente neplăcute au fost cozile de la intrarea în festival și drumul de la camping la festival, în rest, o experiență memorabilă.

4. Murmur Festival – iulie 2017

Cetatea Murmur

Anul acesta am încercat să merg la festivaluri mai diferite, așa că am spus pas Untold și Electric Castle și am ales un festival mare din afară și un festival mic din România. Așa că la finalul lunii iulie am ajuns și la Murmur Festival, organizat în cetatea Făgăraș. Atmosfera a fost foarte relaxantă, ne-am bucurat de o vreme superbă și de foarte multe ore dansând. Am stat de vineri până duminică și am simțit cum timpul a trecut încet, iar noi ne-am bucurat de el.

  1. Delta Dunării, august 2017

Excursie in Delta Dunarii

Excursie Delta Dunarii

Anul acesta am ajuns pentru prima dată în Delta Dunării și am fost surprinsă să descopăr un loc care te pune pe picioare și te aduce mai aproape de tine. În Delta Dunării am simțit gustul delicios al preparatelor din pește, plăcerea de a sta pe plajă și a te uita la stele, bucuria de te plimba prin sat și discuta cu necunoscuți. Am stat tot la cort și a fost minunat, vocea greierilor umplea tot campingul seară de seară, iar lumina apusului ne aducea aminte că urmează să ne strângem pentru un nou film din cadrul Festivalului Anonimul.

  1. Valencia, octombrie

 Excursie Valencia

Am plecat în Valencia fix după ziua mea. Excursie care mi-a picat atât de bine, muncisem mult în toamnă așa că o pauză de câteva zile era fix ce-mi trebuia. Poți să citești aici ce am făcut în Valencia și ce trebuie să știi ca să te organizezi mai bine ca noi. Valencia este un oraș turistic, plin de oameni chiar și în octombrie. Mi-a plăcut atmosfera orașului, vinul bun și faptul că m-am putut bucura de mare în luna octombrie.

  1. Italia, noiembrie 2017

Excursie Italia

Nu neg că Italia este destinația mea favorită. Îmi place gastronomia, cultura lor și vibe-ul relaxant. Am avut noroc cu prietenii noștri, Laris și Cristina, care ne-au invitat în excursia planificată de ei. Așa am reușit să vedem patru orașe în șase zile: Bologna, Verona, Florența și Lago di Garda. Dacă mă urmăriți pe Facebook, probabil ați văzut deja care au fost locurile mele favorite. Despre ce am văzut în Italia în aceste șase zile o să scriu un articol separat pentru că sunt prea multe lucruri care mi-au plăcut.

Pe lângă destinațiile de mai sus, am mai fost un weekend în Căsuța din Copac, într-o pensiune genială la Viștea de Sus și la Mediaș, unde am descoperit cel mai vechi oraș din România.

Acum, la finalul acestui articol îmi dau seama că excursiile îți aduc, pe lângă amintiri minunate, relații mai bune cu tine, cu prietenii și un sentiment că, la final de an, ești mulțumit de ceea ce ai făcut cu timpul tău.

Related Posts

Leave A Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *