Povești

Meniul meu de 70 lei pentru o săptămână!

La începutul săptămânii am făcut câteva cumpărături spontane și din 200 lei am mai rămas cu 70. Ca de fiecare dată țineam în mână o plasă mică și mă întrebam oare pe ce am cheltuit atât de mult. Așa că mi-am propus ca toată săptămâna să mă încadrez, pentru mâncare, în cei 70 lei care mi-au rămas rest. Bineînțeles, m-am folosit și de câteva alimente pe care le mai aveam prin casă. Experimentul meu a început de marți.

Marți

Dimineață

 Două felii de pâine prăjită cu pastă de măsline (4 lei)

Prânz

 Paste cu ton, roșii și usturoi (Pastele le aveam, Ton Calvo 8 lei, Roșii 3 lei)

Seara

Un bol cu cireșe (5 lei)

Miercuri

Dimineața

 O felie de pâine cu dulceață de căpșune (dulceața de la mama lui Chiruță)

Prânz

Salată cu ton, roșii și nuci (ce mi-a rămas de marți)

Seara

Porumb la cuptor cu usturoi (4 lei)

Joi

Dimineața

Două ouă ochiuri și 3 castraveți (4 lei)

Prânz

Pepene Galben (5 lei)

Seara

Dovlecei pane cu usturoi (1 dovlecel, 2 oua și pesment – 4 lei)

Vineri

Dimineața

Quiche cu brânză, ardei și spanac (Brânza – 7 lei, ardei – 3 lei, spanac – 5 lei, 2 oua – 1 leu)

Prânz și seara

Pepene roșu (10 lei)

Este vineri seara și am cheltuit doar 55 lei pe mâncare în patru zile, cu trei mese pe zi. De cei 15 lei care mi-au mai rămas, îmi propun ca mâine să fac vinete cu maioneză de casă și legume la grătar. Cred că mă încadrez. Săptămâna asta am învățat că atenția te poate ajuta să cumperi mai organizat, să mănânci mai bine și mai sănătos. Încercați și voi!

Previous Post Next Post

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply Vlad 6 iulie 2018 at 20:24

    De obicei încerc să fiu sex-blind, dar acum în rândul bărbaților cheltuiala ar trebui să fie clar mai mare. Asta dacă nu vor să stea pe cartofi prăjiți dimineața, la prânz şi seara 😀
    PS: E fascinant cât de creativi putem deveni la ananghie!

    • Reply Iunieta Sandu 7 iulie 2018 at 6:37

      Daaa, clar. Păi Chiruță a avut cu totul alt meniu. Carne la grătar, cartofi :))

    Leave a Reply

    Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.